In silico evaluation of aminopropyl imidazole derivatives of glycyrrhetinic acid: The effect of structural modification on the spectrum of biological activity - X.A. Yuldashev; O.A. Turlibekov; D.A. Turlibekov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu tadqiqotda glitsirret kislotasining (GLK) 3, 4, 5 va 6-aminopropil imidazol (API) bilan hosilalari in silico (PASS Online) tahlil qilindi. Natijalar shuni ko'rsatdiki, aminopropil zanjirining holati moddaning farmakologik yo'nalishini keskin o'zgartiradi. GLK + 3API hosilasi membrana destruksiyasi (antagonist) xususiyati bilan ajralib tursa, GLK + 4,5,6API hosilalari yuqori sitoprotektiv faollikni namoyon etdi. Eng yuqori Pa = 0.791 ko'rsatkichi GLK + 3API birikmasida qayd etildi.