O‘zbek tilidagi lingvokulturemalar: ilmiy-nazariy va tarjimaviy tahlil - Madaliyeva Ozoda (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi lingvokulturemalar ilmiy-nazariy va tarjimaviy jihatdan tahlil qilinadi. Lingvokulturema tushunchasining mazmuni, uning til va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni ifodalashdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, lingvokulturemalarning semantik, pragmatik va diskursiv xususiyatlari ko‘rib chiqilib, ularning milliy mentalitetni ifodalashdagi roli ochib beriladi. Maqolada ‘or’, ‘nomus’, ‘uyat’ kabi lingvokulturemalar misolida madaniy mazmun tahlil qilinadi.