BIR-UCH YOSHGACHA BO‘LGAN BOLALARDA TIL KO‘NIKMALARI SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Eshqulova Barno O‘ralovna; G‘aniyev Normurod Abdumurod o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada bir - uch yoshgacha bo‘lgan bolalarda til ko‘nikmalarining shakllanishi, bu jarayonga ta’sir etuvchi psixologik omillar, bolaning individual rivojlanish sur’atlari va ijtimoiy muhit bilan o‘zaro aloqasi yoritiladi. Bola tilining shakllanishi nutqiy faollik, eshitish, takrorlash, emotsional aloqa va atrof muhit bilan bog‘liq bo‘lib, psixolingvistik jihatdan tahlil qilinadi.