BOSHLANG‘ICH SINFLARDA RAQAMLI O‘YIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING AFZALLIKLARI - Kolinbiyeva Nilifar Olimovna; Mamayusupova Ozoda Akraovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘quv jarayonida raqamli o‘yin texnologiyalarini qo‘llashning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, raqamli o‘yinlar yordamida o‘quvchilarda motivatsiya, kreativlik, mantiqiy fikrlash, mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqotda o‘yin texnologiyalarining didaktik ahamiyati, zamonaviy ta’limda ularni qo‘llash metodikasi hamda ularning o‘qituvchi va o‘quvchi faoliyatiga ta’siri o‘rganilgan.