UZLUKSIZ TA’LIM TIZIMIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR: INNOVATSIYALAR VA SAMARADORLIK - Norboyeva Madina O‘ktam qizi; Norqulova Munisa Ismoil qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Maqolada raqamli texnologiyalarning uzluksiz ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. O‘zbekistonda ta’lim sohasini raqamlashtirish jarayonlari “Elektron kundalik” (eMaktab) platformasi misolida ko‘rib chiqiladi. Raqamli ta’limning afzalliklari (ta’lim sifati va imkoniyatlarini kengaytirish) hamda dolzarb muammolar (raqamli tafovut, axborot xavfsizligi xatarları) yoritiladi. Milliy islohotlar tahliliga asoslanib, raqamli texnologiyalarni uzluksiz ta’limga izchil integratsiya qilish bo‘yicha xulosa va takliflar beriladi.