O‘QUVCHI SHAXSIDA IJODIY KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISHDA FAOLIYATLI YONDASHUVNING O‘RNI - Shodiyeva Malika G‘ayrat qizi; Shoimqulova Ma`rifat Abdirahmonovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchi shaxsida ijodiy kompetensiyalarni shakllantirishda faoliyatli yondashuvning o‘rni ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Faoliyatli yondashuv o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, muammoni hal etish, tahlil qilish, ijodiy g‘oyalar yaratish va amaliy natijaga erishish ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim omil sifatida namoyon bo‘ladi. Tadqiqotda O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining ta’lim sohasidagi farmon va qarorlariga, shuningdek, zamonaviy pedagogik nazariyalarga tayanilgan. Maqolada shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim, kompetensiyaviy yondashuv va faoliyatli o‘qitish tizimi o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik yoritilgan hamda ijodiy kompetensiyalarni rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali texnologiyalar taklif etilgan.