BOSHLANG‘ICH SINFLARDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARI ORQALI BAHOLASH VA NAZORAT QILISH AFZALLIKLARI - Xonnazarova Shahrizoda Rustam qizi; Xurramova Dilbar Mamatqulovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (AI) texnologiyalarining boshlang‘ich ta’lim jarayonida, xususan, boshlang‘ich sinf o‘quvchilari bilimini tekshirish va nazorat qilishdagi samaradorligi haqida so‘z boradi. Shuningdek, AI vositalarining dars jarayonida qo‘llanilishi orqali o‘qituvchi yuklamasini kamaytirish, vaqtni tejash va baholashning ob’yektivligini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.