PEDAGOGIK METODIKADA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Yuldasheva Bikajon Yo‘ldosh qizi; Shomurodova Sevinch Xurshid qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim jarayonida pedagogik metodikada innovatsion yondashuvlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Unda axborot-kommunikatsion texnologiyalar, interfaol metodlar, modulli ta’lim, loyiha asosida ta’lim va gamifikatsiya kabi zamonaviy ta’lim texnologiyalarining mazmuni yoritilgan. Shuningdek, innovatsion yondashuvlarning o‘quvchilar tafakkurini rivojlantirish, bilim olish jarayonida motivatsiyani kuchaytirish hamda ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan.