YOSHLAR MA’NAVIY DUNYOQARASHINING SHAKLLANISHIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING O’RNI VA AHAMIYATI - Jo‘rayeva Sitora Sherali qizi; Jumartova Aziza Abdurahmon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada yoshlar ma’naviy dunyoqarashining shakllanish jarayonida axborot texnologiyalarining tutgan o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalari — internet, ijtimoiy tarmoqlar, onlayn ta’lim platformalari, raqamli ommaviy axborot vositalari orqali yoshlarning fikrlash tarzi, qadriyatlari va dunyoqarashi shakllanmoqda. Shu bilan birga, texnologiyalarning salbiy ta’siri, axborot xurujlari va ma’naviy bo‘shliq muammolari ham yoritilgan. Maqolada yoshlarni raqamli madaniyatga o‘rgatish, axborot savodxonligini oshirish va milliy qadriyatlarga sodiq bo‘lishga yo‘naltirish masalalari muhim ahamiyat kasb etadi.