YOSHLAR ORASIDA MEDIA SAVODXONLIKNI OSHIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Abdug‘aniyeva Nodira Bahodir qizi; Abduxatova Nigina Abduvoxit qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu ishda yoshlar orasida media savodxonlikni oshirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Tadqiqotda media ta’limning maqsadlari, didaktik tamoyillari va o‘quvchi shaxsini axborot oqimida yo‘naltirish metodlari tahlil qilinadi. Ish natijasida yoshlarning tanqidiy fikrlash, media tahlil va raqamli madaniyat ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali yondashuvlari asoslab berilgan.