OILADA OTA-ONANING ASOSIY VAZIFALARIGA PSIXOLOGIK YONDASHUVI - Xolmurodov Aktamjon Sa`din o‘g‘li; Xudoyberganova Zulxumor Eshkeldiyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada ota-ona tomonidan farzandlar psixologik rivojlanishiga qanday taʼsir koʻrsatishi, emotsional qoʻllab quvvatlash tarbiyaviy yondashuvlar va ijtimoiy koʻnikmalarni rivojlantirishdagi roli tahlil etilgan. Shuningdek, ochiq muloqotning muhimligi va ota-ona xatti - harakatlarining farzandlar rivojlanishiga taʼsiri yoritilgan.