JAMOADAGI KONFLIKTLAR VA ULARNI YECHIMGA OLIB KELISH YO‘LLARI - Ashurova Shahnoza Eshonqul qizi; Asrorova Zarnigor Alisher qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada mehnat jamoalarida yuzaga keladigan konfliktlarning kelib chiqish sabablari, turlari va ularni boshqarish usullari tahlil qilinadi. Jamoadagi nizolar nafaqat ish samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi, balki xodimlar o‘rtasida ijtimoiy-munosabatlarni buzishi mumkin. Shu bois, konfliktlarni faol boshqarish va ularni hal etish tamoyillari jamoadagi muvozanatni saqlashda muhim ahamiyat kasb etadi.