PEDAGOGIK TASHXISLASH ASOSIDA O‘QITUVCHINING KASBIY KOMPETENTLIGINI SHAKLLANTIRISH - Bo‘ronova Sarvinoz Xolmo‘min qizi; Begimqulova Mastona Amiraliyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada o‘qituvchining kasbiy kompitentligini shakllantirish zaruriyati, yoshlarga bilim beruvchi, ularga axloqiy sifatlarni singdiruvchi pedagogning o’zi qanday kasbiy va tarbiyaviy kompetentlikka, pedagogik mahoratga ega bo’lishi kerakligi, ularni egallash usullari, yo’nalishlari va vositalari haqida fikr-mulohazalar berilgan.