HAMKORLIKDA O‘QITISH TEXNOLOGIYALARI ORQALI BO‘LAJAK TARBIYA FANI O‘QITUVCHILARINING KOMMUNIKATIV KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH - Ibragimova Oybarchin Ismoil qizi; Nuraliyeva Shahodat Safar qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak tarbiya fani o‘qituvchilarining kommunikativ kompetentligini shakllantirishda hamkorlikda o‘qitish (collaborative learning) texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati tahlil etiladi. Innovatsion yondashuvlar asosida tashkil etilgan hamkorlikda o‘qitish jarayoni talabalarda muloqot madaniyati, o‘zaro fikr almashish, jamoada ishlash va ijtimoiy moslashuv ko‘nikmalarini rivojlantiradi.