O‘QITUVCHINING INNOVATSION FAOLIYATI VA PEDAGOGIK MAHORATNI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI - Quvatova Gulhayo Jalolovna; Safarova Sitora Rustamovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim tizimida o‘quvchilarning mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Mustaqil fikrlash shaxsning intellektual rivojlanishida, ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda hamda zamonaviy jamiyat talablariga moslashishida muhim omil sifatida qaraladi. Shu bois, pedagogik jarayonda innovatsion metodlardan foydalanish, o‘quvchilarning mustaqil faoliyatini tashkil etish va ularda muammoli vaziyatlar orqali tahliliy yondashuvni shakllantirish mexanizmlari ochib berilgan. Maqolada milliy va xalqaro tajribalar asosida mustaqil fikrlashni rivojlantirishning samarali texnologiyalari tahlil qilinadi.