MAKTABGACHA TA’LIM YO‘NALISHI TALABALARINING KASBIY KOMPETENSIYASINI INNOVATSION YONDASHUV ASOSIDA RIVOJLANTIRISH - Ulug‘berdiyeva Raxima Salohiddin qizi; Urolova Muslima G‘ayrat qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yo‘nalishi talablarining kasbiy kompetensiyasini innovatsion yondashuv asosida rivojlantirish pedagogik zarurati tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’limda innovatsion metodlar, jumladan loyiha asosida ta’lim, muammoli o‘qitish va STEAM yondashuvi kasbiy malakani oshirishda muhim ahamiyatga ega ekani ko‘rsatildi. Shuningdek, kasbiy kompetensiyani baholashda yangi usullar va joriy etishdagi pedagogik muammolar ham ko‘rib chiqildi. Tadqiqotda innovatsion yondashuvlar asosida kasbiy tayyorgarlik sifatini oshirish uchun tizimli choralar zarurligi ta’kidlandi.