O‘QITUVCHI KASBIY-PEDAGOGIK MAHORATINI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Xushboqov Erkin Suyunovich; Yaxshiboyeva Oytilla Allaberdi qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada o‘qituvchi kasbiy-pedagogik mahoratini rivojlantirishning nazariy asoslari hamda zamonaviy yondashuvlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Pedagogik mahoratning mohiyati, uning tarkibiy qismlari, shuningdek, o‘qituvchining kasbiy kompetensiyalarini takomillashtirishda metodologik yondashuvlarning ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, ta’lim jarayonida interfaol metodlar, raqamli texnologiyalar, mentorlik va ustoz-shogird an’anasining integratsiyasi orqali pedagogik mahoratni rivojlantirishning samarali yo‘llari ko‘rsatib beriladi.