TA’LIM JARAYONIDA PEDAGOGIK MAHORATNI OSHIRISHNING METODIK MEXANIZMLARI - Yo‘ldosheva Nozima Axmadovna; Yuldosheva Dildora Abdumajitovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida pedagogik mahoratni oshirishning metodik mexanizmlari ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan yoritiladi. O‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, innovatsion metodlar va metodik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, dars jarayonida samarali metodik mexanizmlarni qo‘llash orqali ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilar faoliyatini faollashtirish hamda pedagog shaxsining doimiy o‘sishini ta’minlashning ilmiy asoslari keltiriladi. Tadqiqotda milliy va xalqaro tajribalarning integratsiyasi asosida pedagogik mahoratni oshirishning metodik mexanizmlari ilmiy dalillar bilan asoslanadi.