INNOVATSION INFRATUZILMA LOYIHALARINI BOSHQARISHNING INSTITUTSIONAL MEXANIZMLARI - Saidmurodova Ozoda Saidmurod qizi; Qodirov Farrux (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada innovatsion infratuzilma loyihalarini boshqarishning institutsional mexanizmlari va ularning samaradorligi tadqiq etilgan. Tadqiqot maqsadi O'zbekiston sharoitida innovatsion infratuzilma loyihalarini boshqarishda institutsional yondashuvlarni ilmiy jihatdan asoslash va amaliy tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat. Tadqiqotda statistik tahlil, ekonometrik modellashtirish va qiyosiy tahlil usullari qo'llanilgan. Natijalar shuni ko'rsatdiki, institutsional muhit sifati, davlat-xususiy sheriklik modellari va me'yoriy-huquqiy bazaning barqarorligi innovatsion infratuzilma loyihalarining muvaffaqiyatini belgilovchi asosiy omillar hisoblanadi. Maqolada O'zbekistonda innovatsion infratuzilma loyihalarini boshqarish tizimini takomillashtirish bo'yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.