INNOVATSION TEXNOPARK LOYIHALARINI BOSHQARISH MEXANIZMLARI - Shoimova Gulxayo Sherzod qizi; Qodirov Farrux (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada innovatsion texnoparklar loyihalarini boshqarishning zamonaviy mexanizmlari va yondashuvlari tadqiq etilgan. Tadqiqot maqsadi O'zbekiston sharoitida texnopark loyihalarini samarali boshqarish uchun optimal mexanizmlarni aniqlash va ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat. Tadqiqotda statistik tahlil, ekonometrik modellashtirish va qiyosiy tahlil usullaridan foydalanilgan. Olingan natijalar shuni ko'rsatdiki, innovatsion boshqaruv mexanizmlariga asoslangan texnopark loyihalari iqtisodiy va texnologik samaradorlikni bir vaqtning o'zida oshirish imkonini beradi. Maqolada O'zbekistonda texnopark loyihalarini boshqarishni takomillashtirish bo'yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.