HUDUDIY INNOVATSION LOYIHALARNI BOSHQARISH SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Omonova Madina Obidovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada hududiy innovatsion loyihalarni boshqarish samaradorligini baholashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda hududiy rivojlanish jarayonida innovatsion loyihalarning ahamiyati, ularni boshqarish mexanizmlari hamda samaradorlikni aniqlash usullari o‘rganilgan. Shuningdek, hududiy iqtisodiyotni rivojlantirishda innovatsion loyihalarning roli, investitsiya jalb qilish, yangi texnologiyalarni joriy etish va iqtisodiy o‘sishni ta’minlashdagi ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot jarayonida iqtisodiy-statistik tahlil, taqqoslash, tizimli yondashuv hamda ekonometrik baholash usullaridan foydalanilgan. Natijada hududiy innovatsion loyihalarni boshqarish samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy taklifgachilar ishlab chiqilgan.