AI yordamida biznes jarayonlarini optimallashtirish loyihalari. Raqamli boshqaruv platformalari samaradorligi - Esanova Roʻshana Qurbonazarovna; Qodirov Farrux (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqola sun'iy intellekt (AI) texnologiyalari yordamida biznes jarayonlarini optimallashtirish loyihalarining nazariy va amaliy jihatlarini tahlil qiladi. Unda raqamli boshqaruv platformalarining samaradorligi va ularning korxonalarda operatsion xarajatlarni kamaytirish, mahsuldorlikni oshirish hamda qaror qabul qilish jarayonlarini takomillashtirishdagi roli ko'rib chiqiladi. Tadqiqot AI asosidagi yechimlarni joriy etishning asosiy bosqichlari, yuzaga kelishi mumkin bo'lgan qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo'llarini o'rganadi. Maqola zamonaviy biznes muhitida raqobatbardoshlikni ta'minlashda raqamli transformatsiyaning strategik ahamiyatini ta'kidlaydi.