DAVLAT-XUSUSIY SHERIKLIK ASOSIDA INNOVATSION LOYIHALARNI BOSHQARISH - Qudratova Maftuna Komil qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada davlat-xususiy sheriklik mexanizmlari asosida innovatsion loyihalarni boshqarishning zamonaviy metodlari va yondashuvlari tadqiq etilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi - O'zbekiston sharoitida davlat va xususiy sektor o'rtasidagi hamkorlikni rivojlantirish orqali innovatsion loyihalar samaradorligini oshirish imkoniyatlarini ilmiy asoslashdan iborat. Tadqiqotda statistik tahlil, ekonometrik modellashtirish va qiyosiy tahlil usullaridan foydalanilgan. Natijalar shuni ko'rsatdiki, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlari to'g'ri tashkil etilgan taqdirda innovatsion loyihalarning muvaffaqiyatli amalga oshirilishi ehtimolini sezilarli darajada oshiradi. Maqolada O'zbekistonda davlat-xususiy sheriklik asosida innovatsion loyihalarni boshqarishni takomillashtirish bo'yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.