HALQARO HUQUQ VA O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI KONSTITUTSIYASIDA HUQUQIY QADRIYATLAR UYG’UNLIGI - Xudoyberganov Sharifjon Shokiraliyevich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada xalqaro huquq normalarining O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida aks etishi, umumbashariy huquqiy qadriyatlarning milliy qonunchilik bilan uyg’unligi tahlil qilinadi. Yangi tahrirdagi Konstitutsiyada inson huquqlari va xalqaro huquq ustuvorligi prinsiplari qiyosiy o’rganilgan.