BOBUR -XVI ASR BUNYODKORI - Sultonova Mahfuza; Abdujalilova Marjona Avazbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada XVI asr bunyodkori Zahiriddin Muhammad Boburning hayoti, shaxsiyati, harbiy salohiyati, davlat boshqaruvidagi faoliyati va bunyodkorlik ishlari yoritilgan. Maqolada Boburning markazlashgan davlat tuzishda xizmatlari, Boburiylar sulolasiga asos solishi, boshqaruv tizimi, harbiy islohotlari hamda ilm-fan va madaniyat rivojiga qo‘shgan hissasi tahlil qilingan. Asosiy manba sifatida “Boburnoma” asaridagi tarixiy ma’lumotlardan keng foydalanilgan.