Axborotdan daromad topish va insonga ta’sir etuvchi salbiy tomonlari - Umrzoqova Feruza (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada axborot iqtisodiyoti sharoitida axborotdan daromad olishning zamonaviy usullari va ushbu jarayonning inson ongiga salbiy ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada raqamli iqtisodiyotda inson e’tibori qimmatli resursga aylangani, reklama va manipulyatsiya texnologiyalari orqali iste’molchilar xulq-atvorini boshqarish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, axborot xurujlari va mediasavodxonlikning ahamiyati haqida xulosalar berilgan.