TEKOMA BIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA TURLARINING TASNIFI - Xamidov Maruf Zarifovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Tekoma o‘simligi bezakbop buta yoki daraxtsimon o‘simliklar turkumiga kiradi va u asosan tropik hamda subtropik hududlarda keng tarqalgan. Ushbu mavzu tekoma o‘simligining biologik xususiyatlari, morfologik tuzilishi, o‘sish sharoitlari va turlarining ilmiy tasnifini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqotda tekoma o‘simligining ildiz tizimi, barglari, gullari hamda ekologik moslashuv xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, uning manzarali o‘simlik sifatida landshaft dizaynida qo‘llanilishi, turli iqlim sharoitlariga moslashuvi va ko‘paytirish usullari ham yoritiladi. Mazkur o‘simlikning biologik xilma-xilligi va tasnifi botanika fanida muhim ilmiy ahamiyatga ega.