SHARQ RENESSANSI VA UNING MARKAZIY OSIYO HAMDA ERON SIVILIZATSIYASIDAGI O‘RNI - Qoratoyev Torabek Anvarjon o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Maqolada Sharq Renessansi davrining Markaziy Osiyo va Eron hududlarida yuzaga kelishi, uning ilm-fan, madaniyat va ijtimoiy tafakkur taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, Amir Temur va temuriylar davrida siyosiy barqarorlik, ilmiy muhit va madaniy rivojlanish jarayonlari hamda bu davrda yetishib chiqqan allomalar faoliyati yoritiladi. Tadqiqot natijasida Sharq Uyg‘onish davrining jahon sivilizatsiyasi rivojidagi ahamiyati ochib beriladi.