IJODIY FIKRLASHNING O‘ZIGA XOS TUZILMASI, KASBIY FAOLIYAT JARAYONIDA TAFAKKUR SIFATLARINING NAMOYON BO’LISHI. - Abduvoxidova Shirinoy Qobiljon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada ijodiy fikrlashning o‘ziga xos tuzilmasi, uning tarkibiy qismlari hamda kasbiy faoliyat jarayonida tafakkur sifatlarining namoyon bo‘lish xususiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Ijodiy fikrlashning muhim komponentlari — muammoli vaziyatni anglash, divergent va konvergent tafakkur, original g‘oyalar ishlab chiqish, refleksiya va qaror qabul qilish bosqichlari izchil yoritiladi. Shuningdek, tafakkurning moslashuvchanlik, tezkorlik, mustaqillik, tanqidiylik va kreativlik kabi sifatlari turli kasbiy faoliyat turlarida qanday namoyon bo‘lishi ochib beriladi.