QISMAN ADENTIYADA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH: ZAMONAVIY YONDASHUV VA KLINIK SAMARADORLIK - Normurodova Ruxsora Zokir qizi; Davronovaa Shoxista Zokir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada qisman adentiya holatlarida raqamli texnologiyalarning qo‘llanilishi, ularning diagnostika, davolashni rejalashtirish va ortopedik reabilitatsiyadagi o‘rni tahlil qilinadi. Raqamli stomatologiya — intraoral skanerlash, konus-nurli kompyuter tomografiya (CBCT), CAD/CAM tizimlari, 3D modellashtirish hamda raqamli okklyuzion tahlil — qisman tish yo‘qotilishida yuqori aniqlik, funksional barqarorlik va estetik natijaga erishish imkonini beradi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, raqamli texnologiyalar inson omiliga bog‘liq xatoliklarni kamaytiradi, davolash muddatini qisqartiradi va bemor uchun qulaylikni oshiradi.