O‘QITUVCHILARDA KASBIY CHARCHOQ SINDROMI VA UNI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Panjiyeva Xolida Nomozovna; Qodirova Aziza Bekmurodovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida faoliyat yuritayotgan o‘qituvchilar o‘rtasida keng tarqalgan "kasbiy charchoq" (emotional burnout) sindromining kelib chiqish sabablari, uning bosqichlari va pedagogik faoliyat samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, o‘qituvchilarda psixologik barqarorlikni shakllantirish va charchoqning oldini olish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.