PSIXOSOMATIKA VA SOMOTOPSIXIKA - Ismoilova Zaynab Nortoji qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada psixosomatika va somatopsixika tushunchalarining nazariy asoslari, ularning o‘zaro farqi hamda amaliy ahamiyati yoritiladi. Ruhiy omillarning jismoniy kasalliklarga ta’siri va aksincha, jismoniy kasalliklarning psixik holatga ta’siri misollar orqali tahlil qilinadi. Shuningdek, maktab psixologi faoliyatida ushbu yo‘nalishlarning ahamiyati ochib beriladi.