INGLIZ TILINI O’RGANISHDAGI PSIXOLOGIK TO’SIQLAR VA ULARNI PEDAGOGIK AMALIYOTDA BARTARAF ETISH YO’LLARI - G’aniyeva Madina Muhammad qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilini o'rganish jarayonida yuzaga keladigan psixologik to'siqlar tahlil qilinadi. Ularni pedagogik amaliyotda bartaraf etishning samarali yo'llari, jumladan, motivatsiyani oshirish, xavotirni kamaytirish va o'quv muhitini optimallashtirish bo'yicha tavsiyalar ilgari suriladi. Tadqiqot xorijiy tillarni o'rganish samaradorligini oshirishga qaratilgan.