TRANSPORT VOSITALARINI GAZLASHTIRISHNING ZARURATI VA UNING RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Asqarov Ixtiyor Baxtiyorovich; Eshboyev Sardor Doniyor o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mavzu asosida transport vositalarini gazlashtirish zarurati va uning bosqichma-bosqich rivojlanishini yoritadi. Transport tizimida tabiiy gazdan foydalanish ekologik, iqtisodiy va texnik afzalliklari bilan ahamiyatga ega bo‘lib, atmosferaga chiqariladigan zararli moddalarning kamayishi, yonilg‘i xarajatlarining pasayishi hamda dvigatellarning ishlash muddatining uzayishi bilan izohlanadi.