Oliy ta’lim tizimida raqobat muhitini rivojlantirish va boshqaruv samaradorligini oshirish masalalari - Yuldashev Feruz Isroil o’g’li, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada bozor iqtisodiyoti va global raqobat sharoitida oliy ta’lim muassasalari raqobatbardoshligini shakllantirish va boshqarishning nazariy-metodologik asoslari tadqiq etilgan. Raqobat kategoriyasining tarixiy evolyutsiyasi, klassik iqtisodiy maktab vakillari qarashlari hamda zamonaviy menejment yondashuvlari tahlil qilinib, oliy ta’lim tizimida raqobat muhitining o‘ziga xos jihatlari yoritilgan. Oliy ta’lim muassasalari raqobatbardoshligiga berilgan ilmiy ta’riflar qiyosiy tahlil asosida o‘rganilib, muallif tomonidan tizimli va kompleks yondashuvga asoslangan yangi ta’rif taklif etilgan.