O’zbek tiliga hurmat va chet so‘zlarning noo‘rin qo‘llanilishi muammosi - Mamadaliyeva Mohidil (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilida so‘zlashuv va yozma nutqda chet so‘zlarning ortiqcha va noo‘rin qo‘llanishi, tilga hurmat masalasi, yoshlar tilida kuzatilayotgan lingvistik muammolar tahlil qilingan. Ushbu tadqiqotda asosiy muammo, kuzatish metodlari, tahlil natijalari va muhokamalar bayon etilgan hamda tilimizni toza saqlash bo‘yicha xulosalar keltirilgan.