YOSH IJODKORLAR FAOLIYATIDA MILLIYLIK VA ZAMONAVIYLIK UYG‘UNLIGI. - To‘xtaxunova Guliniso Shavkatbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy yosh estrada ijodkorlari faoliyatida milliy an’analar va zamonaviy musiqiy yo‘nalishlarning uyg‘unlashuvi masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Yosh ijodkorlarning milliy musiqiy merosga munosabati, an’anaviy ohanglardan foydalanish shakllari hamda global musiqa ta’siri ostida yuzaga kelayotgan yangi badiiy izlanishlar yoritiladi. Shuningdek, milliylikni saqlagan holda zamonaviylikka erishish yo‘llari asoslab beriladi.