TEXNIK OLIY TA’LIM TIZIMIDA TARIXIY-MADANIY MEROS ASOSIDA BO‘LAJAK MUHANDISLARNING KASBIY KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH - Ahmadjonov Ahrorbek Shuxratbek o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Maqolada texnik oliy ta’lim tizimida tarixiy-madaniy meros asosida bo‘lajak muhandislarning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish masalalari yoritilgan. Muhandislarni tayyorlash jarayonida gumanitar komponentlarni integratsiya qilishning ahamiyati asoslab berilgan hamda ta’lim jarayonida tarixiy-madaniy yondashuvdan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari ochib berilgan.