Tadbirkorlik faoliyatini yangi bosqichga olib chiqish va takomillashtirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlarning iqtisodiyotimizni yangi bosqishcha ko‘tarilishidagi o‘rni - Islomov Alisher Baxtiyor o‘g‘li; Muydinov Jamolidin Saloxiddin o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi milliy iqtisodiyotini jadal rivojlantirishni ta’minlash maqsadida biznes va xususiy tadbirkorlik faoliyatining o‘rni, infratuzilmasini xalqaro standartlarga moslashtirish, boshqarish tizimini to‘liq raqamlashtirish, tadbirkorlarning faoliyatidagi xarajatlar ustidan me’yoriy va budjet nazoratini o‘rnatish usullari va ishlab chiqarish xarajati va tannarxini kamaytirish, sarflanayotgan xarajatlarni nazorat qilish biznes-rejaning me’yorlashtirish, hisob va tahlil qilish ma’lumotlaridan keng ko‘lamda foydalanish asosida amalga oshiriladi.