TEMUR VA TEMURIYLAR DAVLATIDA ME’MORCHILIK, TASVIRIY SAN’AT VA AMALIY SAN’AT - Turmamatov Begzod; Gulchehra Iskandirova (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada Amir Temurning markazlashgan Temuriylar saltanati miqiyosida paydo bo‘lgan, butun davlatga yoyilgan va shakllanib, rivoj topgan san’atning eng go‘zal turlaridan me’morchilik, tasviriy san’at va amaliy san’atning gullab yashnashi haqida fikrlar va Temuriylar davlatining davomchilari davrida ushbu san’at turiga nisbatan e’tibor qay darajada bo‘lganligi haqida so‘z yuritiladi.