MAXTUMQULINING IJODIDA FALSAFIY-DIDAKTIK QARASHLAR - Kadirova Zaynura Zaynidinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
maqolada Maxtumquli she’riyatining didaktik tabiati haqida so‘z yuritilib, uning asarlari kitobxonlar uchun axloqiy-axloqiy yo‘l-yo‘riq bo‘lib xizmat qilishi, o‘z-o‘zini tafakkurga chorlashi, o‘z-o‘zini takomillashtirishga undashi ta’kidlanadi. Muallif Maxtumquli she’riyatining falsafiy negizini ham o‘rganadi, uning hayot, o‘lim, borliq tabiati haqidagi tafakkurlari she’rlarida qanday aks etganligini tekshiradi.