MAXTUMQULI SHEʼRLARIDAGI JUFT SOʻZLAR TAHLILI - Kadirova Zaynura Zaynidinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
maqolada Maxtumquli she’riy texnikasining nozik tahlili berilgan, uning she’riyatida til, madaniyat va ma’no kesishishning murakkab yo‘llari yoritilgan. Maqola qo‘sh so‘zlarni sinchkovlik bilan tekshirish orqali Maxtumquli adabiy merosini chuqurroq anglash va tushunishga xizmat qiladi.