MAXTUMQULI IJODIDA KOʻCHIMLAR TAHLILI - Kadirova Zaynura Zaynidinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
maqolada ko’chimlarni tahlil qilish orqali Maxtumqulining o'z davri ijtimoiy, siyosiy va madaniy manbalarga qanday munosabatda bo'lganligi yoritilgan. Shuningdek, u ko’chimlarning she’riyatda shakllantirishi, yangi uslublar, janrlar va ifoda shakllarining paydo bo'lishiga olib kelishi haqida ma’lumot berilgan.