MAXTUMQULI IJODINING OʻZBEK TILSHUNOSLIGIDA TADQIQI - Kadirova Zaynura Zaynidinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
maqolada Maxtumquli she’rlari atroflicha tahlil qilinib, uning lisoniy tanlovlari asarlaridagi she’riy va estetik fazilatlarga qanday hissa qo‘shishi yoritilgan. Muallif, shuningdek, Maxtumquli tilining qo‘llanishidagi madaniy-tarixiy ta’sirlarni muhokama qilib, o‘z davrining kengroq ijtimoiy-siyosiy kontekstini yoritadi.