Raqamli bank xizmatlari va banklar moliyaviy natijalariga ta’siri - Egamov Bekzod; Aliyeva Sussana Seyranovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqola ishida raqamli bank xizmatlarining tijorat banklari moliyaviy natijalariga ta’siri nazariy va amaliy jihatdan tadqiq etilgan. Tadqiqotda raqamli bank xizmatlarining mazmuni, ularning banklar operatsion samaradorligi, daromadliligi va raqobatbardoshligiga ta’siri tahlil qilingan. O‘zbekiston bank tizimi misolida raqamli texnologiyalarni joriy etish natijasida banklarning moliyaviy ko‘rsatkichlarida yuz berayotgan o‘zgarishlar baholangan hamda bank faoliyatida raqamli transformatsiyani yanada rivojlantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy xulosalar ishlab chiqilgan.