INKLYUZIV TA’LIM JARAYONIDA OTA-ONA VA JAMOATCHILIKNING O‘RNI - Axunova Odinaxon Abduvohidovna; Axunova Odinaxon Abduvohidovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim jarayonida ota-onalar hamda jamoatchilik tashkilotlarining ta’lim muassasalari bilan hamkorligi masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil etilgan. Alohida ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan o‘quvchilarning umumta’lim muhitiga muvaffaqiyatli integratsiyalashuvi, ularning ijtimoiylashuvi va psixologik farovonligini ta’minlashda ota-onalarning faol ishtiroki hamda jamoa tashkilotlarining qo‘llab-quvvatlovchi roli yoritib berilgan. Shuningdek, inklyuziv ta’lim jarayonida uchraydigan asosiy muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.