Zamonaviy PR strategiya: ta’rifi, asosiy xususiyatlari va tipologiyasi - Uzaqbergenova Dilnaz Qalbay qızı (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada PR (Public Relations) strategiyasining mazmuni, uning zamonaviy tashkilotlar faoliyatidagi o‘rni, asosiy tamoyillari va funksiyalari yoritiladi. Shuningdek, PRning turlari – rangli PR modellari, sohalar bo‘yicha tasnifi hamda amaliy uslublar asosida farqlanishi chuqur tahlil qilinadi. Maqola PR jarayonlarining jamoatchilik fikrini shakllantirish va korxona obro‘sini boshqarishdagi ahamiyatini ilmiy-nazariy nuqtai nazardan ochib beradi.