KADASTR VA KO‘CHMAS MULKLARNI RO‘YXATDAN O‘TKAZISH INTEGRATSION AXBOROT TIZIMI UZKAD - Xakberdiyev Muzaffar; Tuychiyeva Ixtibar Abdurasulovna; Gaybullayeva Odina Nabijon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqola kadastr va ko‘chmas mulklarni ro‘yxatdan o‘tkazish integratsion axborot tizimi UZKAD dir. Bugungi kunga kelib raqamlashtirish jadal ketyotganda kadastrda va ko’chmas mulklarni ro‘yxatdan o‘tkazishni yagona tizimga integratsiya qilib, kadastrda ishlarni vaqt va ovoragarchiliklarsiz bir tizimga jamlash muhim masalalardan biridir. Mazkur maqolada UZKAD tizimining integratsiyalangan Majburiy ijro bo’limi, O‘zbekiston Respublikasi Davlat soliq qo‘mitasi, notarial idoralar, Ichki ishlar vazirligi, Davlat xizmatlar agentligi hamda Yagona interaktiv davlat xizmatlari portali (YaIDXP), O‘zbekenergo» AJ va «Toshissiqquvvati» DUKlar, Davreyestr axborot tizimilari bilan bog‘liqliklari keltirib o‘tilgandir. Bu tizimlar bilan integratsiyasi ahamiyati tahlil etilgan.