Raqamli texnologiyalar asosida moliyaviy savodxonlikni oshirish imkoniyatlari. - Xamrayev Oybek (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar yordamida aholining moliyaviy savodxonligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Raqamli iqtisodiyotning jadal rivojlanishi moliyaviy xizmatlar ko‘lamini kengaytirib, aholining moliyaviy ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun yangi vositalarni yaratmoqda. Tadqiqotda raqamli platformalar, mobil ilovalar, onlayn o‘quv tizimlari va fintech yechimlarining moliyaviy savodxonlikka ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar orqali moliyaviy qarorlar qabul qilish samaradorligini oshirish, risksiz moliyaviy muhit yaratish va aholining moliyaviy madaniyatini shakllantirish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari raqamli vositalar moliyaviy savodxonlikni oshirishda samarali mexanizm bo‘lishini ko‘rsatadi.