O‘zbekiston tadbirkorlik subyektlarini moliyaviy va kredit resurslari orqali qo‘llab quvvatlash holati tahlili - Malikov Elbek Abdurayim o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida tadbirkorlik subyektlarini moliyaviy va kredit resurslari bilan ta’minlashning amaldagi holati ilmiy asosda tahlil etiladi. Birinchi bo‘limda tadbirkorlik subyektlarining iqtisodiyotdagi o‘rni va rivojlanish tendensiyalari ko‘rib chiqiladi. Ikkinchi bo‘limda tijorat banklari tomonidan kichik va o‘rta biznes kreditlanishi amaliyoti va asosiy muammolar, uchinchi bo‘limda davlat moliyaviy institutlari (masalan, “Tadbirkorlikni rivojlantirish jamg‘armasi”, Eksimbank, Innovatsiya jamg‘armasi va boshqalar) faoliyatining samaradorligi tahlil qilinadi. To‘rtinchi bo‘lim tadbirkorlik subyektlarining moliyaviy barqarorligi va investitsion imkoniyatlarini baholab, keyingi bo‘lim mavjud tizimdagi to‘siq va muammolarni yoritadi. Tahlil asosida taqdim etilgan statistik ma’lumotlar va dissertatsiya natijalari oʻzbekiston sharoitida tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlashning samaradorligini koʻrsatadi.